|
|
||||
|
||||
|
Konuşsam dilim yanar , Sussam kalbim..
|
||||
|
||||
|
Ne olmuş yani hayal kuramadıysak ;
Sigaramızı söndürmedik ya ..
|
||||
|
||||
|
Sahnede bir kukla..Yanakları kırmızı, gözleri boyalı, dudaklarında sahte bir tebessüm. Karşısında her şeye aç seyirciler... Bir ellerinde dikenli gül, bir ellerinde çürümüş duyguları..Sahnenin girişinde kör hayat zebanileri biletleri çoktan satmıştı bile. Tıklım tıklımdı hayat. Ve tek kişilikti sahne.
İpler oynamaya başladı ilk ağlama sesiyle. Kimi parmaklarında, kimi dilinde... Elini uzattığı anda, ipi tutup çekti “yaşam” denen usta. Ve alkış koptu... İlk oyunuydu bu kuklanın ve ilk kez anladı ki, elleri kendi elleri değildi. Sandı ki perde kapanacak ve bitecek bu alçak oyun. Ama bir sonraki biletler çoktan tükenmişti bile. Ve hayatını hep biletlere bölmüşlerdi. O oynayacak ve seyirci alkışlayacaktı.
|
||||
|
||||
|
( Büyükler derlerdi ki, "Allah çekemeyeceği derdi yüklemez kuluna" öyle mi acaba? )
Oysa bütün ölümler acı, bütün kayıplar derin, bütün ihanetler can yakıcı... Oysa, her yeni gün, her yeni yıl takvimlerimizin eksilen sayfaları... İlk günden, ilk andan ve ilk gözyaşından beri...
| Seçenekler | |
|
|